Vårt arbete

 

Finns det en defibrillator till hjälp inom tre minuter så visar forskning att chansen att överleva är över 70%.

”BemannIQ anser att det är en självklarhet att ha en defibrillator nära till hands om ett eventuellt hjärtstopp skulle ske och vi har därför köpt in en till kontoret på Sveavägen 155”, säger Staffan Bruzelius, VD på BemannIQ.

Defibrillator, eller hjärtstartare, är en anordning som används för att ge elstötar, defibrillering, för att få hjärtat att åter slå på en person som drabbats av hjärtstillestånd. Vi kommer under våren att utbilda samtlig personal på huvudkontoret i hjärt- och lungräddning för att öka möjligheterna att rädda liv.

BemannIQ har även anmält sig till Sveriges hjärtstartarregister. Genom registret samlas informationen om hjärtstartarnas tillgänglighet och deras geografiska placering görs tillgänglig för allmänheten. Registret planeras inom den närmaste framtiden ge möjlighet för larmcentralerna att i samband med larm som tolkas som ett hjärtstopp, upplysa inringaren om var närmaste hjärtstartare finns för snabb livräddande insats i väntan på ambulans.

”Vi har redan haft en akut incident med en person som drabbades av hjärtstopp i närheten av vårt kontor. Vi kom snabbt på plats med vår defibrilator, men lyckligtvis så hade redan ambulanspersonal kommit fram och kunde ta hand om personen i fråga”, avslutar Staffan Bruzelius.